Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Kaç Yılda Meyve Verir? *2024

Hurma ağacı nasıl yetiştirilir? Hurma, insanlık tarafından yetiştirilen en eski bitki türlerinden biri olarak kabul edilir. Hurma ağaçları Akdeniz iklimine uygun bir ağaç türüdür. Güneşli ve sıcak ortamları sevdikleri gibi soğuk ortamları da sevmezler.

Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir

Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir

Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Hurma ağacı nasıl yetişir? Hurma, sıcak ve kuru iklimleri sever. Ülkemizde Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgeler hurma ağaçlarının gelişimi için çok uygundur. Tarihler Akdeniz gibi sıcak iklimleri ve çöl iklimlerini sever. Kışın, sıcaklık 0 derecenin altına düştüğünde hurma ağacının gelişimi durur, 10 derecede zarar görür ve 12 derecede donarak ölür. Hurma ağaçları kış mevsiminde soğuk rüzgarlardan etkilenir. Bu nedenle, iç mekanlarda yetiştirilmeleri gerekir. Bu, içeride yetişen ağaçları dondan korur. Hurma ağaçları yüksek sıcaklıklara çok dayanıklıdır. Bu nedenle çöllerde vahalarda kolayca büyüyüp gelişebilirler.

Hurma ağaçları çok nemli ortamları sevmez. Hurma ağaçları tropikal iklimlerde gelişemez. Ancak ülkemizde tropikal iklime sahip bir bölge olmadığı için hurma ekimi için bu yönde bir sıkıntımız yok. Ancak Ege bölgemizde İzmir’de ve bazı bölgelerde daha da güneyde hurma yetişir. Hurma ağaçları yetişmesine rağmen yeterince sıcak bir ortamda bulunmadıkları için meyve vermezler.

Hurma ağacı yetiştirmek için önce ekilecek tohumları ılık suya koyun ve 24-48 saat bekletin. Yani tohumu çimlendirmeniz gerekiyor. Çekirdeği çimlendirmek için vermiküliti (mineral açısından zengin turba) plastik kabın içine koyun ve hurma çekirdeklerini içine yerleştirin ve kapağı kapatın. Vermikülit, tohum çimlenmesi için zengin mineraller içerir ve sağlıklı ve güçlü bir hurma fidesine sahip olursunuz. Ancak vermikülitiniz yoksa bu adımı atlayıp toprağa ekebilirsiniz. 3-4 gün oda sıcaklığında karanlık bir yerde bırakın. 3-4 gün sonra hurma çekirdeğinin filizlendiğini göreceksiniz. Sonra filizlenmiş hurma çekirdeklerini çok derin olmayacak şekilde yeraltına ekin. Bir kap veya saksının dibinde bir delik olduğundan emin olun. Konteyneriniz delikli değilse delikler açın.

10-15 gün sonra hurma sizi ilk yaprağıyla karşılar. Hurma tohumlarını küçük bir kaba ektiğinizde ve kökleri dipteki deliklerden çıkıyorsa, büyük bir saksıya ekmenin zamanı gelmiş demektir. İlk dönemlerde (4-12 ay) direkt güneş ışığından uzak bir yerde gelişimini durdurmak uygundur. Gelecekte, tepesinden güneşi, köklerinden suyu eksik etmeyin. Ancak zaman zaman susuz kalarak susuzluğa alışmak gerekir. Hurma fidanları sıcağı sever, kuru soğuğa tahammül etmez ve kışın dışarıda bırakılmamalıdır. Fidelerin büyümesi ve gelişmesi sabır işidir, gövde otsu olduğu için sıcaklığın düşük olduğu yerlerde donma olur ve hurma yetişmez.

Hurma ağacının odunsu bir gövdesi yoktur. Bu nedenle hurma aşısı yapılmaz. Tarih, dioik bir bitkidir. Yani erkek ve dişi üreme hücreleri ayrıdır. Dolayısıyla erkek ve dişi olmak üzere iki tür hurma ağacı vardır. Bu ağaçları dışarıdan ayırt etmek kolay değildir. Tohumlar çimlendikten sonra ayırt edilebilir.

Erkek ve dişi hurma ağaçları birbirine yakınsa birbirlerini dölleyebilirler. Fakat uzakta olduklarında elle gübreleme yapmak gerekir. Yani erkek ağacın tohumlu, püsküllü, karaçalı benzeri dalları kesilir ve dalların tozlaşma yoluyla döllenmesi gerekir. Döllenme olmazsa ağaç meyve vermez ve çiçekler dökülür. Birçok tarih türü vardır. Ticari olarak üretilen (meyveleri yenen), Medine Quddus (en değerlisi), İran Tulusu, Libya ve Çin gibi çeşitleri vardır. Sahte Tarih adlı bir varyant da var. Genellikle süs bitkisi olarak yetiştirilirler. Meyveleri sadece misket büyüklüğündedir ve yenmez.

Hurma Ağacı Özellikleri Nelerdir?

Hurma ağacı özelliklerine geçmeden önce hurma nedir sorusuna cevap vererek başlayalım. Palmiye familyasının süs bitkisi bir üyesi olan bu ağaç, bir palmiye türüdür.

Diğer palmiye türleri gibi ılıman, tropikal ve çöl iklimlerinde yetişir. Üreme eğilimindedir ve ayrıca alt kısımda ve gövdede yavru üretebilir.

Şimdi bu harika ağacı kısaca tanımladığımıza göre hurma ağacının özellikleri hakkında bilgi vermeye başlayabiliriz.

Hurma ağacının kökleri kazık ve saçak gibidir. Dik yapıdadır. Boyu 10 metreye kadar uzayabilen bu ağaçların bazıları 30 metre yüksekliğe ulaşıyor.

Gövdeleri düzgündür ve genellikle 30 ila 40 cm uzunluğundadır, ancak 1 metreye kadar çapa sahip ağaçlar da görülmüştür.

Hurma ağacının yaşı, uzunluğuna göre belirlenir. Yaşla birlikte yaşlı yapraklar düşer ve iz kalır. Hurma yapraklarının ömrü 7 yıla kadar çıkabilir.

Yapraklar lifli ve uzundur. Süresi dolmuş yapraklar kendiliğinden düşmezler, kesilmedikçe ağaçta kalırlar.

Palm Hill, “Gummar” adı verilen hayati bölgedir. Bu alan, ince yapılı lifler arasında gizlenmiş bir alandır.

Hurma yaprakları bu bölgede büyümeye başlar ve hurma meyveleri burada yetişir. Gumar zarar görürse ağaç ölür. Kısacası hurma ağacının kalbi sakızdır.

Dikkatli bakım gerektiren hurma ağaçları iki farklı biçimde gelir. Biri erkek hurma, diğeri ise dişi hurmadır. Bu iki ağacın farklı özellikleri vardır. Erkek ağaç 5 dişi ağacın ortasındadır.

Dişi durian ağacına ünsa (dişi hurma), erkek hurma ağacına fahl (erkek hurma) denir. Erkek palmiye polenine “vadi” denir.

Hurma meyveleri oluşumlarına göre şu şekilde sıralanmıştır: Hababuk, Belah, Büsr, Rutab, Temr. Taze hurma olarak bildiğimiz hurma türü “Rutab”dır. Kurutup yediğimiz kuru hurmanın şekli “temr”dir. Hurma formunun ilk üç dönemde yenmesi önerilmez.

Hurma ağacı nasıl budanır?

Hurma yetiştirirken hem kaliteli hem de bol ürün elde etmek için palmiye bakımının üst düzeyde olması gerekir.

Sulama, gübreleme ve toprak işleme gibi önlemlerin yanı sıra her yıl düzenli olarak budama yapılmalıdır.

Herhangi bir kesim yapılmadıysa:

  • Dallar ve yapraklar düzensiz gelişir.
  • Fazla verimden dolayı dallar kırılabilir.
  • Kalitesiz ve küçük meyveler oluşur.
  • Dallar sık ​​olduğu için iç dallar ışıksız bırakılır.
  • Kısa sürede verim düşer.
  • Ürünlerin bir yıl olduğu bir yıl değil. Yani periyodiklik gözlenir.
  • Bu nedenle budama ağaç bakımında en önemli faktörlerden biridir.

Kırpma; Meyvecilikte karlılığı artırmanın en önemli önlemidir.

Ağaçların budaması; Dalları bükmek, dalları kesmek, tepeleri çıkarmak, dalları inceltmek ve dalların açılarını değiştirmek (genişletme ve daralma) ameliyatları olarak adlandırılır.

Bu operasyonların amacı:

  • Dalları çoğaltarak meyve seyreltme yapmak,
  • Ağaçların meyve verimi ile sürgün oluşumunu dengede tutar,
  • Ağaçlara istenildiği gibi şekil vermek,
  • Dikim sırasında gövde ve kök arasında bir denge kurulması
  • Periyodikliğin etkisinin azaltılması (ürün bir yıldır, bir yıl değil).

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Böyle insansı bir ağacın meyvesinin insanlara ne kadar faydalı olduğunu tahmin etmek zor değil.

Yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşan bu meyve, sağlık ve beslenme açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.

İşte hurma faydaları:

  • İçerdiği lifler sayesinde kansere karşı oldukça etkilidir. Rahim, meme ve kolon kanserine karşı birçok olumlu etkisinin olduğu gösterilmiştir.
  • Tokluk hissi verdiği için kilo vermeye yardımcı olur.
  • Kasları yumuşatarak doğum kaslarının kasılmasına neden olarak doğumu kolaylaştırır.
  • Hamileler için çok faydalıdır. Artan süt ile birlikte bebeği besler ve büyümesini destekler.
  • İçerdiği antioksidanlar sayesinde damar tıkanıklığını önler, damar sertliğini önler ve kolesterol seviyelerini kontrol altında tutar.
  • Tarihler beta-karoten içerir. Beta karoten hafıza kaybını önlemeye yardımcı olur.
  • Şekerli bir meyve olmasına rağmen şeker hastalarına zararlı olduğu söylenemez. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
  • Sinir sistemini yumuşatarak stresi ve gerginliği giderir.
  • Kemik erimesini engeller.
  • Afrodizyak özelliği ile kısırlığı önlemede etkilidir.
  • Kansızlığı önler, kan oluşturur ve iç kanamayı durdurmaya yardımcı olur.
  • Mide hastalıklarına karşı tavsiye edilir. Ülserlerle savaşır ve bağırsak parazitlerini yok eder.
  • Böbrek ve karaciğer hastalıklarının normal işleyişi için önerilir.
  • Zihni açar ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
  • Saf hurma güneş lekelerini giderir ve cildi besler.
  • Balgam söktürücüdür ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılabilir.

Hurma Ağacı Kaç Yılda Meyve Verir?

Suyun ve güneşin bol olduğu yerlerde hurma ağaçlarının her yıl meyve verdiği bilinmektedir. Ayrıca bazı hurma ağaçları 3-4 yaşlarında, bazıları ise 8 yaşlarında meyve vermeye başlar.

Hurma Ağacı Döllenmesi Nasıl Olur?

Hurma ağacının meyve vermesi için gübrelemenin insan eliyle yapılması gerekir. Polen erkeğin avucundan alınır ve bu polen dişinin içinde olması gereken yere konulur ve sarılır. Döllenme bu şekilde sağlanır. Bu olay bir yıl içinde olmazsa bu ağaç meyve vermez.

İlginizi Çekebilir: Deniz Kestanesi Nedir? Deniz Kestanesi Batması, Deniz Kestanesi Yenir mi?

Hurma çekirdeği yutmak faydalı mi?

Uzmanlar hurma çekirdeğini direk ağız yolu ile yutulmasının henüz kanıtlanmış bir zararını belirtmemekle birlikte tercih edilmesi gereken bir yöntem olmadığının altını çiziyor. Çekirdeği direk yutmak yerine kurutup öğütüldükten sonra tüketilmesi gerektiğine işaret ediyor. Öğütüldükten sonra kahve olarak tüketilebilir.

Hurma cekirdegi nasil kullanilir?

Hurma çekirdeği karın şişliklerine, bağırsak gazlarına ve toksinlere karşı faydalıdır. Çekirdekler parçalanarak su ile iyice kaynatılıp içilirse böbrek ve safra taşları olanlara iyi gelir. Hurma çekirdeği yakılarak sürme gibi göze çekilirse kirpikleri uzatır, göz çapaklarına iyi gelir.

Hurma çekirdeği tozu ne ise yarar?

Hurma çekirdeği tozunun faydaları Hurma çekirdeğinin, böbrek ve karaciğerin toksinlerden korunmasından, DNA hasarını önlemeye, hatta saçların beyazlamasını durdurmaya kadar pek çok yararı mevcut. Hurma çekirdeğini, öğüterek toz haline getirip tüketebilirsiniz.

Hurma çekirdeği nedir?

Hurma çekirdeği genellikle öğütülerek toz haline getiriliyor. Karaciğer hasarını önleyen hurma çekirdeği diyabette de oldukça etkili. Hurma çekirdeği düzenli tüketildiği takdirde diyabeti tedavi ediyor. Hurma çekirdeği çoğunlukla diyabetik komplikasyonlara karşı koruyucu bir etki gösteriyor.

Hurma basura iyi gelir mi?

Hurma‘yı düzenli yemek aynı zamanda basuru da engeller. Basuru olanlara da şiddetinin hafiflemesine yardımcı olur.

Hurma çekirdeği nasıl yenir?

Hurma çekirdeği nasıl tüketilmelidir: Çekirdeği direk yutmak yerine kurutup öğütüldükten sonra tüketilmesi gerektiğine işaret ediyor. Öğütüldükten sonra kahve olarak tüketilebilir. Yoğurt veya süte katılarak tahin ve yanı sıra bal ile karıştırılarak değişik tatlar ve sağlıklı bir karışım elde edilebilir.

Hurma çekirdeği ekilir mı?

Hurma ağaçları hurma çekirdeği kullanılarak fidan elde edilmektedir. Fakat bu çekirdekler toprağa ekilmeden önce yapılması gerekenler vardır. İlk olarak çekirdek ılık suda 2 gün bekletilir. … Çimlenme işleminden sonra toprağın altında 10 ile 20 cm aralığında kalacak şekilde bir kaba dikilir.

Hurma çekirdeği kirpikleri uzatır mı?

Çekirdekler parçalanarak su ile iyice kaynatılıp içilirse böbrek ve safra taşları olanlara iyi gelir. Hurma çekirdeği yakılarak sürme gibi göze çekilirse kirpikleri uzatır, göz çapaklarına iyi gelir.

Hurma çekirdeğinden ağaç olur mu?

Hurma ağacı birçok ağaca nispeten daha kalın ve dik bir gövdeye sahiptir. Hurma ağacı sıcak ve sulu ortamda ancak meyve verebilir. Çekirdekten yetiştirilebilir ancak daha sıhhatli olması açısından kendi bünyesinden çıkan filizlerden(yavru) yetiştirilir. … Eğer bu bir sene yapılmazsa o ağaç meyve vermez.

Hurma neden tek sayı olarak yenir?

Fosfor ve meyve şekeri açısından en zengin besinlerden biridir. Hurmanın tek sayıda yenmesi Allah’ın birliğine işaret içindir. Resûlullah (aleyhisselam) gün içinde, nice fiilinde, hep teki seçer. Meselâ, suyu iki veya dört yudumda değil, üç yudumda içer.

Trabzon hurması çekirdekten yetişir mi?

Cennet hurması, kendi çekirdeklerinden yetişen bir ağaç çeşididir. … Saksının içine konulan temiz toprak yaklaşık 15 dakika sulandıktan sonra çekirdekler toprağa ekilir.

Kara Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Genel olarak Kars hurması zayıflığın giderilmesine, kansızlığa, vitamin eksikliğine, mide-bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir. Bu meyve yenmeye devam edilirse ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, safranın hararetini gidermekte, mide gastritini gidermekte iyi gelmektedir.

Kara hurma üvez nedir?

Diğer adı üvez olan kara hurma; Artvin Yusufeli çevresinde yetişen ve turuncu hurmanın kültürize edilmemiş hali olan, bir nevi yabani hurmadır. Mucizevi bir meyve olan kara hurma, tam bir şifa kaynağıdır. Oldukça meşakkatli bir süreçten geçerek sofralara ulaşır.

Trabzon hurması ne kadar tüketilmeli?

Mevsiminde günde 1 tane tüketilen cennet hurmasının sağlık açısından inanılmaz faydaları var. Ancak düzensiz bir şekilde değil, tüketimi abartılmadan her gün bir tane yenmesi sağlık açısından daha faydalı olacaktır.

Siyah hurma nerede yetişir?

KARA HURMA Halk arasında Laz hurması veya Trabzon hurması denillmesine rağmen, Kara Hurma İlimiz Yusufeli İlçesi’nin bir çok köyünde bulunmaktadır. Özellikle küçük taneli ve çekirdeksiz olanı makbuldur.

Peygamber hurması nasıl yenir?

Meyve olarak tüketilebilir ya da macun şeklinde de yenilebilir. Palmiyeye benzeyen ağacı vardır ve meyveleri üzüm salkımlarını andırır. İslam dininde özel yeri olan bu hurma için şöyle bir rivayet bulunur; Hz. Muhammed bu hurma için; “Kim sabah aç karnına 7 tane yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”

Üvez faydaları nelerdir?

Üvez meyveleri bol miktarda fosfor, magnezyum, kalsiyum, potasyum, demir, bakır ve manganez içermektedir. Karoten seviyesi oldukça yüksektir. C vitamini bol miktarda içerir. Beyaz kan hücrelerini arttırıcı özelliği bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.

Cennet Hurması fazla yenirse ne olur?

Her şeye yararı olduğu kadar zararlıda olan bu meyvenin fazla tüketilmemesi gerekiyor. Fazla tüketildiği zaman Ülser, Gastrit ve Reflü gibi hastalıklara neden olabilir.

Cennet Hurması alırken nelere dikkat etmeli?

TRABZON HURMASI ALIRKEN / SAKLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER. Olgunlaşmamış taze Trabzon hurması parlak, açık turuncu ve sert bir dış kabuğa sahipken bu haliyle tüketmek mümkün değildir. Yenilebilir olması için daha koyu turuncu renkte ve yumuşak olması gerekir.

Kara hurma hangi mevsimde yetişir?

Latincesi Diospyros kaki olan bu şifalı meyve turuncu renkte ve yaklaşık elma büyüklüğündedir. Temmuz-ağustos aylarında çiçek açar ve tohumları kasım ayında olgunlaşır.

Peygamber hurması nedir?

Acve HurmasıPeygamber Efendimizin (S.A.V.) mübarek elleriyle diktikleri, Medine ve çevresinde yetişen, bazılarının çekirdeklerinde, bazılarında ise hurmanın üstünde ALLAH (C.C. )’ın 99 ismi bulunan kutsal ve mucizeye konu olmuş en özel hurmadır. Acve (yanık) isminin mucize üzerine verildiği rivayet edilir.

Üvez meyvesi nasıl bir meyve?

Üvez bir meyvedir. Gülgiller familyasına mensup olan meyveler arasında yer almaktadır. Üvez meyvesinin bir diğer ismi de sorbierdir. Sorbier olan bu meyve oldukça faydalı bir meyvedir.

Cennet hurması ile Trabzon hurması aynı mı?

Trabzon hurması (Diospyros kaki), Japon hurmasıcennet hurması ya da Akdeniz hurması, yöresel adı ile ambe veya amme; abanozgiller (Ebenaceae) familyasından, Akdeniz Bölgesi gibi subtropik iklim kuşaklarında yetişen bir ağaç türü ve bunun meyvesine verilen ad.

Yaş hurma da hangi vitamin var?

İftar sonrasında tatlı yerine hurmaHurma potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, sodyum, demir, çinko, bakır ve selenyum gibi birçok mineralin yanı sıra, B1, B2, niacin, B6 gibi B grubu vitaminler, A ve C vitamini ile antioksidan özellikteki fenolik bileşikler ve karotenoitler bakımından da yine zengin bir besin.

Taze hurma nasıl tüketilir?

Cennet hurmasını dilim şeklinde yemenin zor olduğu anlarda, blenderden geçirip püre kıvamına getirebilirsiniz. Çocuklar için cennet hurması püresi oldukça doyurucu ve besleyici bir öğün olacaktır. Elde edilen püreleri yoğurtla ya da bisküvi parçalarıyla karıştırıp besin değerini yükseltebilirsiniz.

Yaş hurma kabız eder mi?

KABIZLIKHurma, bağırsakları çok hızlı çalıştıran bir besindir. Kabızlık için ise birebir tedavidir. Yeterli faydayı sağlamak için hurmayı bir gece öncesinden suya yatırın. Sabah uyandığınızda suyunu için ve hurmayı da ezerek yiyin.

Hurma da hangi vitamin var?

İçeriğinde protein, karbonhidrat, yağ, su, lif, vitaminler (A, B1, B2, B3, B6, B9-Folik Asit, Niasin, C, D, K) ve mineraller (Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Selenyum, Fosfor, Sodyum, Kükürt, Demir, Klor, çinko, bakır, mangan, flor, iyot), oksitosin hormonu ve organik asitler bulunur. Hurma kolesterol ve alkol içermez.

Taze hurma nasıl kurutulur?

Trabzon Hurması Nasıl Kurutulur?

  1. Öncelikli olarak meyvelerin kabukları soyulur.
  2. Kabukları soyulan meyveler saplarından birbirleri ile temas etmeyecek bir şekilde iplere asılır.
  3. Asılan hurma iplerinin gergin olması gerekmektedir.
  4. Bol güneş alan temiz bir alana asılan yaklaşık 1 ay kurumaya bırakılır.

Daha fazla öğe…

Yaş hurma yıkanır mı?

Hurma yıkanabilir, fakat yıkandıktan hemen sonra bekletilmeden tüketilmelidir.

Cennet Hurması kabız eder mi?

Bakır da en az mangan kadar bağışıklık sistemi desteklemesinin yanında, kırmızı kan hücrelerinin de yapımını sağlar. 5-Mide bağırsak sorunlarına son: Lif içeriğinin yüksek olması, mide-bağırsak sisteminin çalışmasını sağlayarak, kabızlığı önleyecektir. Mide barsakta oluşabilecek irritabl barsak sendromunu engeller.

Trabzon hurması ne zaman yenir?

Sağlık açısında çok yararlı bir meyve olduğu için Karadenizliler her kış mevsiminde sıkça tüketir” dedi. Trabzon Hurması‘nın besleyici özeliğinin yüksek olduğunu belirten Diyetisyen Akın Tokatlı, “Trabzon Hurması lif içeriği çok yüksek bir besin gıdasıdır.

Cennet Hurma hangi ayda toplanır?

Kurutularak da sofralarda kendine yer bulan ‘cennet elmasının’ bu haldeki fiyatı ise kalitesine göre 15 – 20 lira arasında değişiyor. 32 bin nüfuslu ilçede üretilen cennet elması Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 65’ini karşılarken, ekim ayı sonu başlanan hasat işlemi kasım ayına kadar devam ediyor.

Hurmanın ne gibi faydaları var?

  • HURMANIN FAYDALARI NELERDİR? …
  • Kansere karşı koruyucu etki gösterir. …
  • Antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. …
  • Cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında rol oynar. …
  • B1, B2 vitamin içeriği ile sinir sistemini korur. …
  • Hem bedensel, hem de zihinsel yorgunluğu yok etmektedir.

Daha fazla öğe…

Hurmayı günde kaç tane yenmeli?

Mükemmel besin olarak kabul edebileceğimiz, sağlığınızın en lezzetli koruyucularından olan hurmayı haftanın her günü tüketebilirsiniz. Üstelik uzmanlara göre, günde sadece 3 adet hurma tüketmeniz tüm bu faydaları görmenizi sağlayacak bir miktar olarak kabul edilebilir.

Hurma nasıl yetiştirilir?

Hurma ağacı birçok ağaca nispeten daha kalın ve dik bir gövdeye sahiptir. Hurma ağacı sıcak ve sulu ortamda ancak meyve verebilir. Çekirdekten yetiştirilebilir ancak daha sıhhatli olması açısından kendi bünyesinden çıkan filizlerden(yavru) yetiştirilir.

Yaş hurma buzlukta saklanır mı?

Taze yaş hurma buzdolabının dondurucu kısmında saklanabilir. Fakat dondurucuda uzun süre muhafaza edilebilir. … Yiyeceğiniz kadarını buzluktan çıkarın, 20-25 dakika bekletin.

Cennet Hurması bağırsak çalıştırır mı?

Cennet hurmasıbağırsak iltihaplanmalarını tedavi ediyor. Düzenli kullanıldığında ishali gideriyor. Yüksek bir lif kaynağı olan cennet hurmasının 100 gramında 3,6 oranında lif bulunuyor. Meyve, yüksek lif içeriği sayesinde kilo verme sürecini de kolaylaştırıyor.

5/5 - (3 {Oy})
İlginizi Çekebilir:En İyi Hamur Yoğurma Makinesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En İyi Ekmek Yapma Makinesi 2025
En İyi Ekmek Yapma Makinesi 2025
En İyi Yağlı Radyatör 2025
En İyi Yağlı Radyatör 2025
En İyi Oppo Telefon Modelleri 2025
En İyi Oppo Telefon Modelleri 2025
Lustral Nedir? Lustral Ne İşe Yarar?
Lustral Nedir? Lustral Ne İşe Yarar? *2024
En İyi Araç Süpürgesi 2025
En İyi Araç Süpürgesi 2025
Sektör Tahlili: Hangi Girişimcilik Fikirleri Gelecek Vadediyor?
Sektör Tahlili: Hangi Girişimcilik Fikirleri Gelecek Vadediyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Her Konuda Bilgi ve Yanıt: En Kapsamlı Blog Sitesi | Morjin.com | © 2022 |