Büfe Açma Maliyeti *2024 Büfe Açmak Karlı mı?

Büfe açma maliyeti, büfe açmak istediğini söyleyen girişimciler için büyük bir merak ve araştırma konusudur. Ancak sadece bu konulara odaklanmayacağız. Aynı zamanda büfe açma şartları, büfe açmak için gerekli belgeler, büfe açma maliyeti ne kadar, büfe açmak için kosgeb desteği, büfe açmak için kredi, Açık büfe açmak karlı mı? , belediyeden büfe açmak için nasıl onay alırım, büfe açmak için gerekli malzemeler nelerdir, büfe açmak için ustalık belgesi gerekli midir, kaldırımda büfe açmak için ne yapılır, büfenin yüksekliği ne kadardır? büfenin aylık cirosu, belediyeden büfe yeri kiralama durumu nasıl vs gibi birçok konuyu ve soruyu cevaplamış olacağız.

Büfe Açma Maliyeti
Büfe Açma Maliyeti

Yazımızda büfe açmanın sadece olumlu yönlerinden değil, olumsuz yönlerinden de bahsedeceğiz. Sonuçta, mevcut durumunuza göre nihai kararı verirsiniz. Her işte olduğu gibi büfe açarken artıları ve eksileri tartmak önemlidir. Ülkemizde büyük hayallerle açılan birçok mağaza bir yıl önce kapanmak zorunda kaldı.

Büfe açmak her zaman karlı iş fikirlerinden biridir. İnisiyatif sahibi dahi bile bir büfe açıp servis edebilir. Ama her şey gerçekten dışarıdan göründüğü gibi mi? Hemen hemen her büfeyi açmaya değer mi? Büfe açma koşulları ile başlamadan önce, büfe sektörü için karlılık ve zorluklardan bahsedelim.

Büfe açmak karlı mı?

Belki de internette veya kulaktan dolma bir büfe açma hakkında bilgilere rastladınız: bir büfe açmak çok karlı, çok karlı. Büfe açtım, arabamı ve evimi aldım. Bu bilgilere dayanarak asla büfe açma kararı vermemelisiniz. Sebebi şudur: Büfe açmak göründüğü kadar kolay ve kazançlı değildir. Büfe açmaktan yüksek gelir elde etmeyi bekliyorsanız aşağıdaki noktalara azami dikkat göstermelisiniz:

Kent meydanlarında yüksek gelirli kiosklar yer alır. Ancak bu tür yerlerin kiralama maliyetlerinin yüksek olduğunu hatırlatmak isteriz. Ancak birçoğu bu kiralama maliyetlerinden tasarruf ediyor. (Bu tür yerlerde topluluk doluluk ücreti ödenir, aylık 5.000 TL ile 10.000 TL arasında değişmektedir.)

 Büfe açmayı planladığınız yer ayaklar altında olmalıdır. Sadece parlak olmak yetmez. Çok parlak olmalı.

Kalabalık şehir meydanlarında, işlek caddelerde belediyeden büfe kiralamak neredeyse imkansız. Tamamen imkansız demeyelim ama neredeyse imkansız diyebiliriz. Bunun temel nedeni, mevcut koltukların gasp edilmiş olmasıdır.

Yüksek gelirli kioskların ücretleri çok yüksektir. Yıllar sonra amorti edebilirsiniz.

Büfe, çalışma süresi açısından en zor iş fikridir. Yalnız çalıştığınızda, sabahları bir akşamınız olmaz. 14-15 saat fazla mesai yapmak zorundasınız. Büfe iki kişi çalışsın istiyorsanız aylık 3.000-4.000 TL personel masrafından tasarruf etmeli, kısacası buna değmelidir. Buna değer diyelim, işe alacağınız kişinin güvenilir olacağına ve kasadan para çalmayacağına dair bir garanti var mı?

Büfe açmak karlı bir iş fikridir. Bunda hiç şüphe yok. Ancak açacağınız yerin çok yoğun olması ve en az 1 kişi çalıştırmanız gerekmektedir. Zaman içinde bu işin hızına ayak uydurmak zor. Bunlar, yüksek kazanç ve gelir hedefleriniz varsa geçerlidir. Az kullanılan alanlarda hem kiralar düşük hem de kazançlar kendi yağında kavrulabilecek seviyelerde. Böyle yerlerde tek başınıza çalışarak karlılığınızı daha da artırabilirsiniz.

Büfe açmak ne kadar kazandırır?

Küçük bir büfe açıyorum, kiram düşük, gelirim yüksek gibi durumlar hayal kırıklığı yaratıyor. Aylık 6.000 TL ile 10.000 TL arası bir gelir bana yeter diyorsanız; Ayrıca kiosk devralabilir, ayrıca belediyeden yeni bir kiosk başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu kiosklarda kiralama maliyeti 1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir. Vakit ayırmaya değer olduğunu düşünüyorsanız, büfe işine girebilirsiniz.

Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, yüksek hacimli kiosklar 400.000 TL ile 1.000.000 TL arasında uçuş ücreti ödemenizi gerektirir. Özellikle büyükşehirler için bu tutarları sahibinden.com’da rahatlıkla görebilirsiniz.

Büfe aylık ciro ne kadardır?

Büfenin aylık satışları iki farklı şekilde yönetilmelidir: düşük marjlı ürünler ve ortalama marjlı ürünler. Örneğin bir kioskun günlük cirosu 4.000 TL olabilir. 4.000 TL cironun ortalama kar marjı olan ürünlerle yapılması önemlidir. Bunun en bariz örneklerinden biri sigara içmektir. Sigara, kar marjı düşük bir üründür. 4.000 TL’nin yarısı sigara satışından gelirse gelir az olur. Bu nedenle büfenin aylık cirosu veya günlük büfe cirosu düşünüldüğünde bu ayrım gereklidir.

Bir paket sigaranın kar marjı nedir sorusuna cevap verelim: Markadan markaya değişmekle birlikte %5 ile %7 arasında değişmektedir. Diğer ürünler için kar marjı %20 ile %100 arasında değişmektedir. Örneğin 50 kuruşa alınan küçük bir su, büfelerde 1 çay kaşığına rahatlıkla satılabilir.

Dar gelirli kiosklarda ise büfenin aylık cirosu 40.000 TL civarındadır. Yüksek gelirli kiosklarda büfenin aylık cirosu 100.000 TL ile 180.000 TL arasında değişmektedir.

Büfe işletmeciliği yapıyorsanız, topluma ödemeniz gereken kiradan korkmayın. Ancak büfenin potansiyelini göz ardı etmeyin.

Büfe açma şartları 2023 nelerdir?

Büfe açılışına farklı açılardan bakılmalıdır. Öncelikle büfenin yeri belirlenmelidir. Daha sonra belediyeden kiosk alanı kiralamak için başvurmanız gerekir. Bunun için gerekli belgelerin düzenlenmesi önemlidir. Daha sonra bir büfe açmak için gerekli malzeme, ekipman ve malları sağlamanız gerekir. Bunun elbette maliyetleri var. Tüm bunları açıkladıktan sonra transfer ile ilgili bilgiler paylaşılacaktır.

Büfe yeri belirleme

Bir büfe yeri seçerken, bir dizi faktörü göz önünde bulundurmalısınız. Aslında bu faktörlerden yukarıda bahsetmiştik. Burada tekrar vurgulamakta yarar var.

Yer seçimi bazı sektörlerde çok önemliyken, bazı sektörlerde o kadar önemli değildir. Büfede yer seçimi çok önemlidir. Lokasyon seçerken kiralama maliyetleri, araç ve yolcu trafiği, işlevsellik gibi hususlara dikkat etmelisiniz. Büfenizin yeri çok iyi olmalıdır. Sattığınız ürünlerin fiyatları 50 cent ile 20 TL arasında değişmektedir. 15-20 TL’ye sattığınız ürünler zaten kar marjı düşük sigaralar. Günlük en az 2.000 TL ciroya ihtiyacınız var. Bu nedenle işlevsellik çok önemli bir konudur.

Büfenin yerini belirlerken marketlerden uzak durmanız gerekiyor. Pazarın fazla olmadığı, yaya ve araç trafiğinin olmadığı bölgeleri de listenize eklemelisiniz.

Seçtiğiniz alan yoğun araç trafiğine tabi olabilir ancak bu araçların önünde park edebilecekleri uygun bir kiosk olmalıdır.

Belediyeden büfe yeri kiralama

Eğer kiosk devralmazsanız, seçtiğiniz kiosk yeri için ait olduğunuz belediyeye başvurmanız gerekir. Ayrıca belediyenin belirlediğiniz yer için büfeyi onaylayacağına dair bir garanti yoktur. Çok iyi bir yer seçmiş olabilirsiniz. Belirttiğiniz yerde bir büfe gerekebilir. Tüm bunlara rağmen belediyeden gerekli onayı alamayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda ağ kurmak çok önemlidir.

Bazı bölgeler ve konumlar açık büfe lisansı için uygun olmayabilir. Bu işlemi uygun belediye yetkilileri ile tamamlayabilirsiniz. Belirlediğiniz yer ruhsata uygun ise kioskunuzu kurmak için gerekli belgelere ihtiyacınız olacaktır.

Büfe açmak için gerekli belgeler nelerdir?

Büfe açmak istediğiniz yer için onay aldığınızda büfenizi resmi olarak kurmalısınız. Bu işlemi kendiniz yapabilir veya güvenilir bir muhasebeci ile koordine edebilirsiniz. Öncelikle vergi dairesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra uygun odalara kayıt olmanız gerekmektedir. Ardından belediyeden çalışma izni ve ruhsat almanız gerekiyor. Bu süreçte büfe açmak için gerekli belgeler şunlardır:

  • İşe başlama formu (Vergi dairesinden alabilirsiniz.)
  • İkametgah belgesi
  • Vesikalık fotoğraflar
  • Nüfus cüzdanı sureti
  • Sabıka kaydı
  • Oda kaydı belgesi
  • Sicil gazetesi
  • Faaliyet belgesi
  • Vergi levhası
  • İtfaiye raporu
  • Kira sözleşmesi veya tapu fotokopisi

Yukarıdaki belgeler kurumlara başvururken kullanacağınız belgelerdir. Her kurum aynı belgeleri istemez. Ancak, yukarıdaki belgelerden üç veya daha azı işinize yarayacaktır. Büfe açmak için ustalık belgesinin gerekli olup olmadığı da sıklıkla sorulur. Büfe açmak için yeterlilik belgesine ihtiyacınız yoktur

Büfe açma maliyeti 2022 ne kadardır?

Büfe açmanın maliyeti, büfeyi sıfırdan mı yoksa 2021’de mi devraldığınıza bağlıdır. Uçuş ücretleri transfer için geçerlidir. Sıfırdan açılırsa gerekli yapım, onarım veya tadilat işlemleri sorgulanacaktır. Aynı zamanda büfe açmak için gerekli malzeme, ekipman ve ürünleri de dikkate almalıyız.

Büfenin sorumluluğunu üstlenirseniz, uçak bileti büfenin konumuna ve yüksek gelirli bir büfe olup olmamasına bağlı olarak değişecektir. Ülkemizde 50.000 TL’ye devir alabileceğiniz kiosklar, 1.000.000 TL’ye devir alabileceğiniz kiosklar var. Bu fark büfenin konumuna ve gelir düzeyine göre değişmektedir.

Sıfırdan bir büfe açmak isterseniz, büfe açma maliyeti 70.000 TL ile 150.000 TL arasında değişmektedir. Büfe açmak için gerekli malzeme, ekipman ve ürünleri sizinle paylaşın.

Büfe açmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Büfenin açılması için bir tavsiyemiz daha var. Büfedeki fast food ürünlerinin satışı keskin bir şekilde arttı. Aynı zamanda sıcak içecek servisi yayıldı. Bu çeşitliliği sunarsanız satışlarınız şüphesiz artacaktır. Kar marjı da oldukça iyi.

Büfe açmak için gerekli malzeme, ekipman ve ürünler şunlardır:

  • Raf sistemi ve tezgah
  • Buzdolapları
  • Yazar kasa pos cihazı
  • Çay ocağı
  • Sıcak su kaynatıcısı
  • Dondurma dolabı
  • Tost makinesi
  • Masa
  • Gazetelik
  • Sigaralık
  • Mümkünse fotokopi makinesi
  • Çerezlik
  • Çikolata ürünleri, kek, bisküvi, sakız, çakmak, sigara, cips, ekmek, soğuk ve sıcak içecekler, dondurma, kuruyemiş, şekerleme ürünleri vb. ürünler

Büfe açmak için KOSGEB desteği var mı?

Büfe açmak için KOSGEB desteği var. Bulunduğunuz ildeki KOSGEB İl Müdürlüğünü ziyaret edebilirsiniz. Büfenizi açmadan önce KOSGEB girişimci sertifikanızı almanız gerekmektedir. Sigortalı çalıştırırsanız KOSGEB desteği size ilaç gibi gelir.

Aynı zamanda KOSGEB’e başvurabilir ve açık büfe açmak için kredi seçeneğini kullanabilirsiniz. Bunun için sertifika almanız ve KOSGEB desteği ile işletmenizi açmanız gerekiyor. Dükkanınızı açtıktan sonra esnaf kefalet kredisi almanız mümkün.

Büfe açarken dikkat edilmesi gerekenler hususlar nelerdir?

Köşk açmak için belediyeden izin aldıysanız sorun yok. Bu işe başlamanın önündeki en büyük engel, belirleyip planladığınız yer için belediyeden onay almaktır.

İş oldukça yorucu. Çalışma saatleri uzun. Sadece bu işi uzun vadede yapmak çok zor. Canın sıkılabilir, sıkılabilirsin. 2 kişi ile sırayla almak daha uygun olacaktır. Bunu yapmak için büfe kirası ve personel giderlerini zorlayabilirsiniz.

Yazımızda hep bunu belirtiyoruz: meşgul yer, meşgul yer, meşgul yer. Bunu aklında tut.

  •  Mümkünse monopoly ürünlerini saklamanızı tavsiye ederim. Mümkünse, küçük bir fast food servisi yapın. Satışlarınızı tahmin edemeyeceğiniz seviyelere yükseltir.
  •  Büfenizin görünür ve çekici olması çok önemlidir.
  •  Yapabiliyorsanız, toplu taşıma kartı kontörlerini sağlayın. Kar marjı çok küçüktür, ancak müşterilerin gitmesini sağlar.
  •  Bölgenizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. Ülkemizde fotokopi çeken ve faks gönderen birçok kiosk bulunmaktadır.
  •  Saatleriniz uzun olsun. Bu durumu büfenin potansiyeline göre değerlendirin. Hastanelerde 24 saat hizmet veren büfeler bile var.
  •  Büfenizin temiz olduğundan emin olun. İnsanlarla her zaman pozitif bir iletişim kurun.

Büfe açma maliyetini ve büfe açmayı düşündüğünüz veya bizimle paylaşmak istediğiniz hususları aşağıdaki yorum bölümünden bize ve okuyucularımıza iletebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Kahve Dükkanı Açma ve Maliyeti *2023

5/5 - (1 {Oy})