Bebek giyim mağazası açmak en mantıklı ve karlı iş fikirlerinden biridir. Bunun nedeni ise bebek ve çocuk giyiminin zorunlu harcama gerektiren bir sektör olmasıdır. İnsanların hem bebekleri hem de çocukları için sürekli gelişimlerine uygun giysiler almaları gerekiyor. Tıpkı gıda sektöründe olduğu gibi. Yine de bir bebek giyim mağazası açmak istiyorsanız, karlı bir iş kolunun sizi beklediğini vurgulayalım.
Bebek ve çocuk giyim mağazası açarak kazançlı bir sektöre girmiş olacaksınız; %100 müşteri memnuniyeti, işlek bir cadde üzerinde konum, bol çeşitlilik ve iyi bir promosyon pazarlama planı ile size yüksek bir gelir kapısı açılacağını söyleyebiliriz. Bebek giyim mağazası açmanın maliyeti, bebek giyim mağazası açmanın maliyeti, bebek giyim mağazası açmanın karlılığı, bir perakendecinin bebek giyim mağazası açma fırsatları ve bir bebek giyim mağazasından aylık gelir hakkında daha fazla bilgi edineceksiniz. bebek giyim mağazası, e-ticaret bebek giyim.
Bebek giyim mağazası açmak karlı mı?
Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi bebek giyim mağazası açmak oldukça karlı bir iş fikridir. Bebek giyim mağazasının kar marjı ürüne göre değişmekle birlikte %30 ile %200 arasında değişebilmektedir. Yetişkin giyim mağazası açmak istiyorsanız kar marjlarının biraz daha düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bebek ve çocuk grubunda sık tekrarlanan bir satın alma ve sorma süreci olabilir. Bebekler ve çocuklar gelişmeye devam ederken, ailelerin sürekli kıyafet alması gerekiyor. Hiç şüphe yok ki hızlı gelişme ve hızlı büyüme evreleri bebeklerde ve çocuklarda her zaman ve sıklıkla mevcuttur. Bebek ve çocuk giyim sektörü bundan faydalanıyor.
Bebek ve çocuk giyiminde moda, yetişkin grubundan daha fazla önem verilmeyen bir konudur. Yetişkinlerde olduğu gibi bebek ve çocuk giyiminde de modayı çok fazla takip etmek zorunda değilsiniz. Size sadece bebek ve çocuk giyim trendini takip etmek kalıyor.
Bebek giyim mağazası açarak yüksek gelir ve satış elde etmek için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Şimdi bu noktaları ele almaya çalışalım.
- Çeşitleriniz tüm yaş ve cins grupları için zengin olmalıdır. Ne kadar çok çeşitliliğe sahip olursanız, o kadar dünya standartlarında bir şirket olursunuz.
- Sermaye yapınız güçlü ve yeterli olmalıdır.
- İşletmenizin konumu, araç ve yaya trafiğine uygun, yoğun bir yerde olmalıdır.
- Mağazanızı uygun şekilde dekore etmeli ve ürün grubunuzu bölümlere ayırmalısınız.
- Bebek ve çocuk giyim alanında deneyimli ve bilgili personel istihdam etmelisiniz.
- Bölgenize uygun, uygulanabilir bir reklamcılık stratejiniz olmalıdır.
Yukarıdakilere dikkat etmelisiniz. Şimdi isterseniz bebek giyim mağazasının aylık geliri ile ilgili bilgileri paylaşalım.
İlginizi Çekebilir: Oyuncak Dükkanı Açmak 2023
Bebek giyim mağazası aylık kazancı ne kadardır?
Bebek giyim mağazasının aylık geliri birçok faktöre bağlıdır. Hangi tür bebek giyim mağazası açarsanız açın aklınızdaki proje aylık gelirinizi de doğrudan etkileyecektir.
Bebek giyim mağazasının aylık gelirini belirleyen ana faktörler şunlardır:
- şirketin kapasitesi
- ürün çeşitliliği
- şirketin yeri
- bayi ya da değil
- Şirket geçmişi ve yaşı
- Reklam tanıtım stratejisinin etkinliği
Tüm bu faktörler aylık geliri etkiler. Aylık geliri 200.000 TL olan tüccarlar ve dükkanlar ile aylık geliri 5.000 TL ile 15.000 TL arasında olan bebek giyim mağazaları bulunmaktadır.
Bebek giyim mağazası açmak maliyeti 2022 nedir?
Bebek giyim mağazası açmanın maliyeti, 2022 yılında açmak istediğiniz işletmeye bağlıdır. Aylık geliri etkileyen yukarıdaki tüm hususlar aynı zamanda bebek giyim mağazası açma maliyetini de etkiler. Perakendede ne kadar ekmek, o kadar köfte felsefesi geçerli.
Bebek giyim mağazası açmak ne kadara mal olur?
2023 yılı itibari ile 100.000 TL’ye bebek mağazası açabilirsiniz veya 1.000.000 TL sermaye ile bebek mağazası açabilirsiniz. Kat için belki bir maliyet hesabı yapılabilir ama bir üst sermaye kısıtlaması yapmak yanlış olur. En mütevazı bebek giyim mağazasını açmak için en az 100.000 TL sermayeye ihtiyacınız var.
Bu konuda verebileceğim en iyi tavsiye, bebek giyim mağazası açtığımızda borca girmememiz ve mümkünse gerekli sermayenin en az %70’inin kendi kaynaklarımızdan toplanmasıdır. İşletmenin ilk birkaç yılı, müşteri tabanının en az ve en savunmasız olduğu zamanlardır. Bu nedenle, yüksek bir borç oranıyla başlayan şirketlerin başarısız olma olasılığı daha yüksektir.
Bebek giyim mağazası açmak bayilik şartları nelerdir?
Ayrıca bir araba bayisi satın alarak bebek giyim işinizi başlatabilirsiniz. Ancak sözleşme şartları markadan markaya farklılık gösterebilir. Elbette perakendecilerle açılan bebek giyim mağazaları, kullandıkları marka gücü ile daha faydalı olabilir. Ancak bebek ve çocuk giyim perakendecileri ile açılan mağazalarda kar marjları biraz daha düşük olabilir. Kendi markanız veya perakendecinizle bir bebek giyim mağazası açabilirsiniz. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları vardır.
Ülkemizde bebek giyim distribütörü olan bazı markaları sizlerle paylaşalım.
- Dastini
- Kanz
- Carnaval Kids
- Best Kids
- Hera Bebek
Bazı büyük bebek giyim markalarının bayilik vermediğini belirtelim.
Bebek giyim mağazası açma şartları nelerdir?
Bebek giyim mağazası açarken karşılaşacağınız hiçbir engel yoktur. İstediğiniz konseptte kolayca bebek mağazası açabilirsiniz.
İşletmenizi açmadan önce güvenilir bir muhasebeci ile anlaşma yapmanızı tavsiye ederim. İlk aşamada şahıs şirketi açmak daha mantıklı görünüyor. Vergi danışmanınız, imza sirküleri, nüfus cüzdanı fotokopisi ve iş adresinizi toplayarak vergi kaydınız için gerekli başvuruları yapacaktır. Ardından uygun odalara giriş yaparak işlemi tamamlayın. Oto bayiliği almak istiyorsanız bayilik şartlarını marka yöneticileri ile görüşebilirsiniz.
e-Ticaret bebek giyim mantıklı mı?
Bebek ve çocuk giyim mağazası açıyorsanız mutlaka e-ticaret yapın. Bunu şiddetle tavsiye ederim. Bebek giyim e-ticaret sektörü inanılmaz bir hacme ve pazar payına sahip. İlk aşamada, kendi web sitenizi kurmak pahalı olabilir. İlk adım olarak şunları öneriyorum:
- Ürünlerinizi doğru şekilde fotoğraflamalısınız.
- İşletmeniz için bir Instagram hesabı açmanız gerekiyor. Ürünlerinizi düzenli olarak hesabınıza yüklemelisiniz.
- Son olarak TRENDYOL marketplace’te bir hesap açmanız ve ürünlerinizi yüklemeniz gerekiyor.
- E-ticaret artık hemen hemen her sektör için bir zorunluluktur.