Balıkçı Dükkanı Açma Maliyeti ve Kar Marjı Nedir ? *2024

Balıkçı dükkanı açmak ve Balıkçılık işine başlamak istiyorsanız, bu iş fikri nedir, o zaman bu makale tam size göre. A’dan Z’ye balıkçı dükkanı iş fikri hakkında önemli ipuçlarını ve gerekli bilgileri yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Balıkçı dükkanı açmanın maliyeti nedir? Balıkçı dükkanı ruhsatı nasıl alınır? Bir olta takımı dükkanı açmanın maliyeti nedir? Hangi belgeler ve malzemeler gerekli? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Balıkçı Dükkanı Açma
Balıkçı Dükkanı Açma

Balıkçı dükkanı açmak mantıklı mı?

Günümüzde balık eti, şüphesiz besin değerleri açısından en kaliteli ve en faydalı beyaz et. En lezzetli etlerden biri olan balık eti, geçmişten günümüze insanlar tarafından en çok tüketilen etler arasında yer almaktadır. Bu nedenle taze ve sağlıklı balık çeşitlerini müşterilerine sunan balıkçı dükkanlarının çok kazanç sağladığı aşikardır.

Hem balık dükkanlarında hem de balıkçı dükkanlarında ilgi ve talebin sürekli ve sabit olduğunu görüyoruz. Özellikle içerdiği besin değerleri ve lezzeti nedeniyle vatandaşlar tarafından balık tüketiminin sürekli olacağını söylemek yanlış olmaz.

 Balıkçılık sektöründe talep açısından hiçbir zaman sorun olmayacağı açıktır. Aynı zamanda, bir olta takımı dükkanı açmak çok az sermaye gerektirir. Bu nedenle doğru yerde bir balıkçı dükkanı açarak kaliteli ve taze balık sunarak bu sektörde iyi kazançlar elde etmek mümkündür. Balıkçılık sektöründe deneyiminiz varsa, az sermaye ile balıkçılık işletmesi açabilir ve karlı bir sektöre girebilirsiniz. Tecrübesi olmayanlar için sektörde bir süre çalışıp iş akışını yakından deneyimlemelerini tavsiye ederiz.

Balıkçı dükkanı ne kadar kazandırır?

Balıkçılık iş geliri birçok faktöre bağlıdır. Bazı olta takımı dükkanları ayrıca balık rulo hizmeti de sunmaktadır. Ayrıca balık satan ve balık lokantası işlevi gören dükkanlar da var. Konsepte bağlı olarak, palanga dükkanlarının gelirleri de değişmektedir.

Sunduğunuz balığın kalitesi ve tazeliği, işletmenin faaliyette olduğu süre, işletmenin bulunduğu yer gibi faktörler aylık satışları ve kazançları doğrudan etkiler. Yıllardır faaliyet gösteren ve kendi bölgesinde balık denince akla ilk gelen tarihi balıkçıların ayda 100.000 TL’ye varan kazanç sağladığı biliniyor.

İşletme ilk açıldığında beklendiği gibi kazanamayabilirsiniz. Ancak zaman içinde doğru hizmet verilirse müşterilerinizin zaman içinde ve hızlı bir şekilde artması mümkün olacaktır. Doğru yerde ve doğru anlayışla yeni açılan bir balıkçı dükkanının aylık geliri 20.000 TL’den az olmayacaktır. Bir takım dükkanı açmak, az sermaye gerektirdiği için çok karlı ve mantıklı bir iş fikridir.

Balıkçı dükkanı açma maliyeti ne kadar?

Bir olta takımı dükkanı açmak çok az sermaye gerektirir. 2023 yılından itibaren balık dükkanı açma maliyeti mağaza konseptine ve balık çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Bugün 50.000 TL’den 100.000 TL’ye kadar sermaye ile mütevazı bir balıkçılık işletmesi açılabilir. Kural olarak, dekorasyon ve malzemeler için harcamalar yapılır. Günlük balığa harcadığınız miktar 5.000 TL ile 10.000 TL arasında değişebilir. Bu tutarı satışlarınızla dönüştürebilirsiniz.

Bakabilirsiniz: Av Malzemeleri Dükkanı Açmak: Maliyeti ve Gerekli Belgeler Nelerdir? *2023

Balıkçı dükkanı ruhsatı nasıl alınır?

Balıkçılık işletmesi açmak ve işletmek için belediyeden çalışma izni ve ruhsata ihtiyacınız vardır. Gerekli vergi ve oda kayıtlarını yaptıktan ve gerekli şartları yerine getirdikten sonra çalışma izni ve ruhsat için belediyeye başvurmanız yeterlidir.

Ancak bir olta takımı dükkanı açmak için gereksinimler nelerdir? Balık tutma ruhsatı almak için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir.

  •  Şehir şebekesine bağlı soğuk ve sıcak su tesisatları ile musluk suyunun olmadığı yerlerde içme suyu depoları ile yeterli su bulunmalıdır.
  •  Etin kıyıldığı, işlendiği ve dokunulduğu her türlü yüzey, malzeme ve makinenin temizlenmesi, yıkanması ve dezenfekte edilmesi kolay olmalıdır.
  •  Et ve balığın satışa hazırlandığı alanlar şeffaf ve müşterilere görünür olmalıdır.
  •  Et ve balığın muhafazası için işyerinin kapasitesine uygun soğutma cihazı bulunan bir dolap, çalışma tezgahı ve soğuk oda bulunmalıdır.
  •  Sakatat ürünlerinin satıldığı işyerlerinde sakatat hazırlama bölümü ve bol akan suyu olan bir leğen bulunmalıdır.
  •  Satış sırasında cam vitrin kullanılmalıdır.

Balıkçı dükkanı açma iş fikri hakkında soru ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.

Not: Güncel zamana göre bilgiler değişiklik gösterebilir.

4.6/5 - (5 {Oy})